У США вирішили путіна позбавити ілюзій щодо України

У США вирішили путіна позбавити ілюзій щодо України

Президента путіна потрібно позбавити ілюзій, що росія зможе протриматися довше, ніж Україна і країни, що її підтримують.

Про це заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен, на пресконференції в столиці Індонезії Джакарті, повідомляє “Голос Америки”.

«Можливо, це найшвидший спосіб покласти край цій війні, тому що путін вважає, що він може просто продовжувати її нескінченно, незважаючи на жахливі витрати, які через нього зазнала росія. У військовому, економічному плані росія сьогодні набагато слабша, ніж раніше. Її позиції у світі різко погіршилися. Мільйон росіян покинули країну. Багато хто був вбитий на полі бою в м’ясорубці, створеній путіним. Європа відійшла від енергетичної залежності від росії. Багато в чому це глибока стратегічна поразка росії», — заявив глава американської дипломатії.

Держсекретар США зазначив, що на нещодавньому саміті у Вільнюсі десятки країн вжили дуже конкретних заходів щодо підтримки України, яка захищає свою територію та намагається повернути землі, захоплені росією.

«Йдеться, зокрема, про заходи, які діятимуть багато років і спрямовані на зміцнення оборонних інститутів України для їх реформування та більшої оперативної сумісності з НАТО», — наголосив Блінкен.

За його словами, ці довгострокові зобов’язання щодо забезпечення не лише безпеки України, а й її економічного добробуту, щодо надання гуманітарної допомоги, ймовірно, є найкращим способом зневірити путіна в тому, що він якимось чином здобуде перемогу.

«Питання у тому, де і як закінчиться війна. По суті, ці рішення має приймати Україна, бо йдеться про її майбутнє, її народ, її землю, її свободу.
Ніхто не хоче закінчення війни скоріше, ніж український народ.
Але поки ми не бачимо з боку росії жодних ознак, що вона справді готова розпочати серйозну дипломатичну роботу і припинити розпочату нею війну», — зазначив Блінкен.

Поділитись