У США виявили понад мільйон випадків COVID-19 за добу

У США виявили понад мільйон випадків COVID-19 за добу

У США вперше зареєстрували за добу більше мільйона коронавірусів, що заразилися, — це абсолютний рекорд, повідомляє Університет Джонса Хопкінса.

“Рекордно високий показник: 1082549 випадків 3 січня 2022 року”, – йдеться в повідомленні. Як підкреслює Франс Прес, це також світовий рекорд.

Загалом за час пандемії коронавірусом заразилися понад 56 мільйонів американців, 827,7 тисяч із них врятувати не вдалося.

США переживають черговий підйом захворюваності та очікують подальшого ускладнення ситуації в міру поширення нового омікрон-штаму, який, як вважається, відрізняється підвищеною трансмісивністю та стійкістю до існуючих вакцин. Так, наприкінці минулого тижня повідомлялося, що в штаті Нью-Йорк практично подвоїлася кількість госпіталізованих з коронавірусом: якщо 21 грудня їх було 4452, то напередодні нового року – 8451.

Як прогнозує головний американський інфекціоніст Ентоні Фаучі, піку нинішня хвиля в США може досягти наприкінці січня.

У всьому світі, за останніми даними ВООЗ, налічується близько 300 мільйонів інфікованих, 5,4 мільйона з них урятувати не вдалося. Крім США, найскладніша ситуація відзначається в Індії, Бразилії та Великій Британії. Росія посідає у цьому списку п’яте місце.

Вакцинація залишається найнадійнішим способом захисту. За словами голови російського МОЗ Михайла Мурашка, частка щеплених серед хворих на COVID-19 не перевищує чотирьох відсотків, важких випадків — одиниці, переважна більшість пацієнтів у стаціонарах — це нещеплені. Наприкінці вересня у ВООЗ заявляли про зв’язок смертності від SARS-CoV-2 із відмовою від профілактичної імунізації.

Поділитись