У США сніговий шторм спричинив загибель дітей

У США сніговий шторм спричинив загибель дітей

Сильні снігопади та вітер спричинили масові відключення електрики, серед загиблих двоє дітей.

Сніжний шторм призвів до масових відключень енергопостачання у столиці США Вашингтоні, а також у сусідніх штатах Меріленд та Вірджинія загинули п’ять людей, повідомляє видання USA Today.

“Сильний сніговий шторм, що прийшов у понеділок на південь і в центр атлантичного узбережжя, призвів до більш ніж 850 тис. випадків відключення енергопостачання, припинення роботи держустанов і спричинило смерть п’яти осіб”, – зазначає видання.

Надвечір понеділка без електрики залишалося близько 500 тис. домоволодінь.

За повідомленням синоптиків, понад 30 см снігу випало протягом дня у столиці країни Вашингтоні та сусідніх штатах, понад 25 см – у штатах Делавер та Нью-Джерсі. Вітер досягав швидкості 15 м/с.

Негода стала причиною загибелі двох дітей. Так, у штаті Теннессі на семирічну дівчинку впало дерево, яке не витримало важкого мокрого снігу, у штаті Джорджія п’ятирічний хлопчик загинув після того, як дерево впало на його будинок. Ще троє людей загинули в автоаварії в штаті Меріленд.

Через снігопад у США сталися сотні автоаварій. Поліція штату Вірджинія повідомила про 559 ДТП і 522 машини, що застрягли в снігу.

Поділитись