У США сенатори відмовилися схвалювати підвищення стелі держборгу

У США сенатори відмовилися схвалювати підвищення стелі держборгу

Члени Сенату Конгресу від Республіканської партії заявили, що не збирають узгоджувати підвищення стелі державного боргу, якщо адміністрація президента США не має наміру скорочувати свої витрати.

Такого листа законодавці направили лідеру демократичної більшості в Сенаті Чаку Шумеру. Як йдеться у документі, економіка США перебуває у стані «вільного падіння» у зв’язку з нестійкою бюджетною політикою. Палата представників вже зробила відповідальний крок та запропонувала заходи для вирішення цієї проблеми. Тепер республіканці вимагають того ж від лідера США Джо Байдена, йдеться в заяві.

«Ми не голосуватимемо за законопроект, який підвищуватиме стелю боргу без істотних реформ у галузі видатків та бюджету», — зазначено в документі, який підписали 43 сенатори.

Республіканець Майк Лі на своїй сторінці в Twitter зазначив, що у них більш ніж достатньо голосів у Сенаті, щоб зупинитися будь-який законопроект про підвищення боргу, який не включатиме реформи в галузі бюджету та видатків.

Агентство нагадує, що у січні міністр фінансів США Джанет Йеллен повідомила Конгрес про необхідність задіяти надзвичайні заходи для уникнення дефолту, оскільки США вже досягли стелі державного боргу. На даний момент межа — $31,4 трлн.

Поділитись