У США проаналізували мирний план Зеленського щодо завершення війни

У США проаналізували мирний план Зеленського щодо завершення війни

Сполучені Штати Америки вже ознайомилися з планом президента Володимира Зеленського щодо закінчення війни. Ми вважаємо, що він викладає стратегію та план, які можуть працювати.

Про це заявила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд під час пресконференції, присвяченій початку нової 79 Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє Voice of America.

«Нам потрібно побачити, як ми можемо сприяти цьому, спілкуючись з усіма главами держав, які будуть тут, у Нью-Йорку.
США ніколи не втрачали надії знайти шлях до миру. Це те, над чим президент Джо Байден старанно працював протягом останнього року щодо ситуації в Ґазі та понад два роки, маючи справу з ситуацією в Україні. Отже, знову ж таки, ми сподіваємось досягти певного прогресу. Ось для чого ми тут», – заявила Томас-Грінфілд.

Раніше в інтерв’ю CNN Зеленський анонсував, що представить цей план на зустріч з президентом США Джозефом Байденом, яка має відбутися в рамках «тижня високого рівня» під час відкриття 79 Генеральної Асамблеї ООН.

План перемоги України, за словами Зеленського, складається із п’яти пунктів.

«Я буду говорити з ним, як зміцнити нас перед Самітом миру, щоб ми займали сильну позицію. Бо дипломатичні рішення — вони хороші, якщо ти сильний. Інакше путін не буде брати в цьому участі», — зауважив Зеленський.

Президент відзначив, що серед пунктів плану “чотири — основні пункти” і ще один, який “нам потрібен після війни”.

Поділитись