У справах про розкрадання в “Укроборонпромі” змінили прокурорів

У справах про розкрадання в “Укроборонпромі” змінили прокурорів

Генпрокурор Руслан Рябошапка змінив прокурорів в ряді кримінальних справ про розкрадання держкоштів та неналежного використання майна на підприємствах держконцерну “Укроборонпром”, повідомила в четвер прес-служба офісу генпрокурора.

“Рябошапка за результатами обробки звернення держконцерну “Укроборонпром”, а також аналізу зібраних матеріалів на початок 2020 року змінив групи прокурорів в ряді кримінальних проваджень щодо розкрадання державних коштів, а також неналежного використання державного майна на підприємствах держконцерну “Укроборонпром”, – йдеться в повідомленні.

Керівництво розслідуванням в цих справах Рябошапка доручив прокурорам військової прокуратури Центрального регіону України. Також в офісі генпрокурора відзначили, що прокурори підготували плани досудового розслідування, дають доручення оперативним співробітникам, спеціалізована прокуратура взяла під контроль стан досудового розслідування по цих справах.

Раніше Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальну справу про розкрадання в оборонній сфері. Це сталося після того, як команда журналістських розслідувань Bihus.info оприлюднила матеріал, в якому розкрила схему масштабних розкрадань в оборонному комплексі, до якої нібито причетні посадові особи, наближені до Петра Порошенка.

Поділитись