У Росії жорстко відповіли на дії НАТО в Чорному морі

У Росії жорстко відповіли на дії НАТО в Чорному морі

У Росії не залишили без уваги звинувачення глави НАТО Йенса Столтенберга про те, що в Криму зросла військова сила країни.

Російський сенатор від півострова Сергій Цеков вважає, що Північноатлантичний альянс подібними заявами, насправді, виправдовує збільшення своєї військової потужності в Чорному морі. Політик звернув увагу на те, що Росія в цьому регіоні займається захистом країни і її безпекою. А ось “прикриття” НАТО активністю російських сил викликає занепокоєння.

Як заявив Цеков, країни альянсу ведуть себе безпринципно і жорстко, Росія ж в регіоні всього лише відповідає на таку політику організації.

Перший заступник голови комітету оборони Олександр Шерін же підкреслив, що НАТО необхідно виправдати той факт, що він витрачає все більше коштів на оборону. Альянс, за його словами, вибирає потенційного ворога. І в НАТО, мабуть, вважають, що можуть без наслідків кидатися звинуваченнями на адресу Росії. Нашій країні, за словами Шерін, важливо займатися і економікою, щоб і з її допомогою демонструвати Заходу свою силу.

Раніше Столтенберг заявив, що НАТО буде збільшувати свої сили на воді і на суші, а також в повітрі в регіоні Чорного моря через дії Росії в Криму.

Поділитись