У Росії прокоментували призначення нового міністра оборони України

У Росії прокоментували призначення нового міністра оборони України

Призначення Олексія Резнікова міністром оборони України навряд чи позитивно вплине на врегулювання конфлікту на сході країни, заявив постпред Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич.

«Твердження на посаді міністра оборони України колишнього віце-прем’єра з реінтеграції Олексія Резнікова… навряд чи позитивно позначиться на врегулюванні.

Він запам’ятався численними закликами до переписування Мінських угод і є натхненником і співавтором резонансного законопроекту про так званий перехідний період, який передбачає повну відмову Києва від логіки та літери Комплексу заходів», — заявив Лукашевич на засіданні постради ОБСЄ.

Він зазначив, що розроблений законопроект забороняє українським чиновникам реалізацію Мінських угод.

«Його ухвалення фактично робить нікчемними всі домовленості, досягнуті в рамках врегулювання, перекреслить і зусилля ОБСЄ щодо наближення миру на Донбасі. Нагадаю, документ був внесений Кабінетом міністрів України 9 серпня на розгляд Верховної Ради», – сказав російський постпред.

Парламент України у четвер на пропозицію президента призначив колишнього віце-прем’єра, екс-міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова міністром оборони країни. Раніше голова пропрезидентської партії «Слуга народу» депутат Олександр Корнієнко заявив, що Україна може відмовитися від обов’язкового призову до армії з 2023 року.

Поділитись