У Росії переповнені СІЗО

У Росії переповнені СІЗО

Прокуратура Тамбовської області РФ через суд зобов’язала місцеве управління ФСВП усунути переповненість слідчих ізоляторів регіону.

Наразі у двох обласних СІЗО на 582 місцях утримується 629 осіб. Втім, експерти вважають, що це ще не найгірший варіант, якщо порівнювати з іншими регіонами, повідомляє “Комерсант”.

Прокуратура Тамбовської області виявила низку порушень у місцевих слідчих ізоляторах. У регіоні два СІЗО: один у Тамбові – на 267 місць, інший у Мічуринському районі – на 315 осіб. Проте 9 серпня в ізоляторі Тамбова перебувало 299 арештантів, а в Мічуринському — 330. Ліміти було перевищено на 12% та 4,8% відповідно. В результаті не дотримувалися санітарних норм площі в камері, які становлять не менше чотирьох квадратних метрів на одну особу. У прокуратурі розповіли “Ъ” і про інші порушення: наприклад, ФСВП не дотримувалася порядку роздільного змісту різних категорій підозрюваних, обвинувачених та засуджених.

“За виявленими порушеннями прокуратура області вносила акти прокурорського реагування, але всупереч вимогам закону негайних заходів щодо усунення порушень не було вжито”, – кажуть у відомстві.

Поділитись