У Польщі запропонували посилити фінансування опозиційних ЗМІ в Білорусі

У Польщі запропонували посилити фінансування опозиційних ЗМІ в Білорусі

Голова комітету з Білорусі в польському парламенті Роберт Тишкевич заявив журналістам, що в даний час ведеться міжпартійна робота з вироблення більш ефективної системи фінансування недержавних ЗМІ Білорусі.

Про це 23 вересня повідомляє Dziennik.

“Ми зараз проводимо роботу з вироблення механізмів щодо більш ефективного та гнучкого фінансування незалежних ЗМІ і організацій, які надають допомогу репресованим білорусам”, – повідомив депутат.

За словами Тишкевича, основна проблема незалежних ЗМІ в тому, що вони фінансуються на щорічній, а не на багаторічній основі. З цієї причини перші внески підтримки доходять до них приблизно в травні. «Їм доводиться працювати без засобів майже півроку, а це неможливо в безперервному режимі, тому їм додатково доводиться брати в борг», – підкреслив він.

Згідно з планами ініціаторів нових правил, свої пропозиції на голосування Сейму вони представлять після консультацій з керівництвами парламентських партійних фракцій. «Ми хочемо, щоб це була спільна парламентська ініціатива, яка виходить за рамки партійних розбіжностей», – уклав Тишкевич.

Поділитись