Тіхановська пригрозила білоруським силовикам

Тіхановська пригрозила білоруським силовикам

Колишній кандидат на пост президента Білорусі Світлана Тіхановська зажадала звільнити всіх жінок, які були затримані в Мінську.

Таке звернення вона опублікувала в своєму Telegram-каналі «Пул першої». За словами Тіхановської, в ході акції в столиці Білорусі було затримано більше 240 мешканок країни, в тому числі дівчата 2004 року народження. При цьому силовики, які здійснювали затримання, не мали розпізнавальних знаків і діяли грубо.

«Всі затримані повинні бути відпущені. Співробітники силових відомств повинні пам’ятати: білоруси готові викрити тих, хто виконує злочинні накази», – пригрозила політик.

Раніше повідомлялося, що жіночий марш в Мінську почався з затримання 73-річної активістки Ніни Багінської. У підсумку жінку висадили з автозака біля Радянського РУВС.

Жіночий марш почався вдень 19 вересня біля Комаровського ринку в Мінську. Організатори ходи закликали учасників приходити в яскравому одязі і з яскравими плакатами. Також уточнюється, що білоруські силовики затримали вже понад 100 осіб.

Поділитись