У Польщі російським вагонам із зрідженим газом загрожує вибух через санкції проти рф

У Польщі російським вагонам із зрідженим газом загрожує вибух через санкції проти рф

Близько 500 вагонів зі зрідженим газом наражаються на ризик вибуху в Польщі через санкції, введені щодо Novatek Green Energy – доньки «Новатек».

«Суттєва та дуже реальна небезпека пов’язана з позбавленням компанії контролю та неможливістю подальшого транспортування та розвантаження близько 500 залізничних вагонів, заповнених зрідженим газом, які легально в’їхали на польську територію», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що якщо вагони з 40 млн літрів пропану-бутану довго стоятимуть на коліях при підвищеній температурі повітря, а в цистернах підвищиться тиск, то може статися НП. У компанії пояснили, що такі умови призведуть до «викиду газу в атмосферу, а також його спалаху». Настане «потужна і складна для гасіння пожежа».

У Novatek Green Energy вважають, що залізничні цистерни необхідно негайно переправити до перевантажувальних терміналів. Безпекою вагонів має зайнятися польська влада, оскільки сама компанія через введені санкції «не може робити жодних дій щодо цього».

Цього тижня Польща запровадила власні санкції щодо 50 російських фізичних та юридичних осіб. Серед них «Газпром» та «Новатек». Внаслідок цього без зрідженого газу залишилися десятки районів Польщі, які забезпечувала паливом компанія Novatek Green Energy.

Поділитись