У Польщі пообіцяли повне сприяння вступу України до ЄС

У Польщі пообіцяли повне сприяння вступу України до ЄС

Одним з найголовніших завдань Польщі під час головування в ЄС у 2025 році буде сприяння вступу України, країн Західних Балкан та Молдови до Євросоюзу.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Виступаючи на місцевому телебаченні, політик зазначив, що Варшава повинна “добре підготуватися” до виконання таких амбіційних цілей.

«Перше наше завдання — зміцнення трансатлантичного співробітництва, відносин між ЄС та США. Друге — подальше розширення співтовариства за рахунок України, Молдови та Західних Балкан, а в майбутньому також інших країн, які цього прагнуть. Третя мета — зміцнення енергетичної безпеки Європи», — сказав Дуда.

Крім того, президент Польщі закликав союзників по НАТО активніше реагувати на російську агресію проти України та пособництво з боку білорусі, оскільки вони загрожують також і країнам східного флангу Альянсу.

«Безперечно, що нас, як членів НАТО під східним прапором, безпосередньо зачіпає ситуація в Україні та жорстока російська агресія. Дії режиму лукашенки у білорусі також дестабілізують ситуацію у всьому регіоні. Гібридні атаки на наших кордонах, використання баз у білорусі для атак на Україну, розміщення російської ядерної зброї на території білорусі. Усі ці виклики ми маємо вирішувати спільно. Ми повинні зробити все можливе, щоб безпека східного флангу НАТО та України залишалася в центрі політичного порядку всіх членів Альянсу», — сказав Дуда

Поділитись