У Оттаві оголосили надзвичайний стан у зв’язку з протестами

У Оттаві оголосили надзвичайний стан у зв’язку з протестами

Адміністрація Оттави оголосила у місті режим надзвичайного стану через протести далекобійників проти коронавірусних обмежень.

“[Оголошення режиму НС] відображає серйозну небезпеку та загрозу безпеці жителів міста, що створюється демонстраціями, що продовжуються, і підкреслює необхідність підтримки з боку інших юрисдикцій і рівнів влади”, – йдеться в заяві мера міста Джима Вотсона.

Раніше мер заявив, що влада і поліція Оттави більше не контролюють ситуацію з протестами. Голова поліції Пітер Слолі 5 лютого також визнав, що йому не вистачає працівників, щоб припинити демонстрацію. За даними правоохоронних органів, у суботу, коли у свій вихідний день до акції протесту приєдналися місцеві жителі та громадяни, які прибули з інших міст, кількість протестувальників досягла 5 тис. осіб.

Маніфестанти вимагають від федеральної та регіональної влади скасувати всі обмеження, пов’язані з пандемією. Прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо разом із сім’єю 29 січня з міркувань безпеки залишив свою столичну резиденцію, а у понеділок повідомив, що заразився коронавірусом. Він заявив, що не має наміру вступати в переговори з протестувальниками в Оттаві, назвавши їх маргінальною меншістю.

Поділитись