У Німеччині заявили про втрату підтримки Зеленським у ЄС після його промови

У Німеччині заявили про втрату підтримки Зеленським у ЄС після його промови

Президент України Володимир Зеленський повівся надто зарозуміло, розкритикувавши європейські країни та виставивши їм оцінки за допомогу Києву.

У результаті ЄС задумався, чи варто запроваджувати нові санкції проти Росії. Про це пише німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«У четвер увечері Зеленському знову представився шанс “звернутися до совісті” членів Європейської ради. Але цього разу він його упустив», – сказано в матеріалі.

На думку журналістів, своєю промовою у Брюсселі політик зіпсував відносини з ЄС, налаштувавши проти себе голів кількох країн.

«Більш того, він викликав невдоволення деяких глав урядів. Зайшла мова і про його «зарозумілість», зухвалу манеру виступу. Президент України використав «верхні ноти». Це нітрохи не наблизило його до бажання ЄС запровадити ще жорсткіші санкції, а можливо, вони віддалилися ще далі», – пише газета.

На саміті у Брюсселі Зеленський виступив тричі. Він звернувся до лідерів країн НАТО та G7. Зеленський зажадав постачання важкого озброєння своєму режиму, а також торговельного та енергетичного ембарго проти Росії.

«Те, що він вимогливий і критикував партнерів за їхню нерішучість, не було чимось новим. Новим було те, що у своєму останньому зверненні він раптово дав оцінку кожній країні та оцінив її лояльність до Києва», – пише газета.

Зеленський заявив, що «Литва, Латвія, Естонія, Польща – на нашому боці», Франції поставив «чотири з мінусом», Греції, Німеччини та Португалії – трійку. Угорщину взагалі відчитав, визнавши її найгіршим помічником Києву.

Поділитись