У Німеччині заявили про погрози США через “Північний потік-2”

У Німеччині заявили про погрози США через “Північний потік-2”

Депутат ландтагу Гамбурга від партії «Альтернатива для Німеччини» Ольга Петерзен розповіла про погрози США через «Північний потік-2».

За її словами, це сталося ще до ситуації з Олексієм Навальним. «Троє американських сенаторів на чолі з Тедом Крузом написали офіційного листа з погрозами на адресу керівництва німецького порту Мукран, який використовується для будівництва газопроводу”, – заявила вона.

На думку Петерзен, відмова від газопроводу, в якому зацікавлена ​​Німеччина, спричинить за собою негативні наслідки для німецької економіки. Вона зазначила, що в реалізації проекту беруть участь чимало німецьких та європейських компаній.

Раніше стало відомо, що влада Німеччини в серпні 2020 року запропонували США угоду по «Північному потоку-2». Берлін заявив, що готовий виділити мільярд євро на будівництво двох терміналів з прийому американського скрапленого природного газу. Вашингтон в обмін повинен відмовитися від санкцій проти газопроводу.

У вересні США відповіли на пропозицію Німеччини. Американська сторона попросила не пов’язувати диверсифікацію джерел енергії з «Північним потоком-2», оскільки у Вашингтоні бачать в проекті не просто конкурента на ринку. На думку США, проект становить загрозу енергетичній безпеці Європи. Вони також вважають, що за допомогою газу Росія буде чинити політичний тиск на європейські країни і особливо Україну.

Поділитись