В Європарламенті розповіли про політичну складову «Північного потоку – 2»

В Європарламенті розповіли про політичну складову «Північного потоку – 2»

У проекту «Північний потік – 2» є політична підоснова, через яку США докладуть усіх зусиль для зупинки проекту, заявив депутат Європарламенту від Німеччини Максиміліан Крах.


За його словами, в першу чергу проект складе серйозну конкуренцію американському сланцевому газу і зробить Німеччину більш незалежною від впливу США.

«У нього є політична підоснова. По-перше, проект складе конкуренцію американському сланцевому газу, а також вже існуючим газопроводам, що йде через Україну і через Польщу», – сказав він.

Політик пояснив, що після запуску газопроводу збір мит за транзит через Україну і Польщу буде вже не таким прибутковим справою. Крім того, налагодження економічних зв’язків безпосередньо з Росією позбавить Берлін від надмірної залежності від США.

Це, за його словами, небажано для тих, хто «марить про американську імперії по обидва боки океану».

Крах вказав, що був присутній на обговореннях ситуації з Олексієм Навальним американською делегацією в ЕП. Депутат упевнений, що інцидент використовується як можливість просування антиросійських настроїв.

«При кожній нашій зустрічі я питав у представника США, чому вони вводять незаконні санкції щодо третіх сторін. Відповідь завжди один і той же: «Наш уряд зробить все можливе, щоб зупинити цей проект», – додав Крах.

Поділитись