У Нідерландах через яхту мільярдера демонтують старовинний міст

У Нідерландах через яхту мільярдера демонтують старовинний міст

Один з найбагатших людей у ​​світі, засновник та власник компанії Amazon Джефф Безос замовив для себе на одній із голландських верфей суперяхту.

Розкішне судно, вартість якого склала рекордні $485 мільйонів, уже готове, але воно не може вийти у відкритий океан, оскільки для цього яхта має подолати кілька морських миль каналами Роттердама.

Вже після того, як замовлення мільярдера було майже повністю виконане, стало ясно, що яхта зможе спуститися зі стапелів, але не може пройти під одним із роттердамських мостів.

Міст Конінгсхафен був побудований у 1878 році. У роки Другої світової війни він постраждав від бомбардувань та відновлений.

Для проходу яхти Безос вирішено розібрати центральний проліт цього мосту, а потім повернути його на місце. Варіант із добудовою яхти на іншій верфі, після проведених розрахунків, визнали ще більш витратним.

Все це обійдеться муніципалітету Роттердама чималу суму, але міська влада вирішила не економити. По-перше, сам Безос пообіцяв компенсувати мерії більшу частину витрат на демонтаж. По-друге, міськрада має намір і надалі робити все для того, щоб Роттердам продовжував утримувати звання морської столиці Європи, в якій будують найкращі яхти у світі. І ефектний вихід у відкрите море нової яхти мільярдера, побудованої саме роттердамськими суднобудівниками, послужить місцевим верфям чудовою рекламою.

Поділитись