У Молдові проросійські партії звинуватили Санду у встановленні диктатури в країні

У Молдові проросійські партії звинуватили Санду у встановленні диктатури в країні

Президент Молдови Майя Санду встановлює диктатуру в країні та створює поліцейську державу, йдеться у заяві Партії розвитку та об’єднання Молдови (ПРОМ) від 26 грудня.

На їхню думку, це каже про відсутність поваги до народу з боку глави держави.

«Встановлення диктатури та поліцейської держави говорить про слабкість та відсутність елементарної поваги до народу, який обрав тебе два роки тому, а також про знущання влади над конституцією та демократичними нормами», — йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що Санду шляхом обмеження прав громадян та наділення безмежними повноваженнями силові органи намагається компенсувати невдачі в управлінні державою.

У ПРОМ зазначили, що в Молдові правляча партія «Дія та солідарність» просуває законопроекти, які дозволять Службі інформації та безпеки та іншим силовим органам стежити за громадянами. Ці законопроекти є спробою «анулювати» Молдову як правову державу, зазначили у партії.

“Закликаємо Майю Санду відмовитися від цих дуже небезпечних дій для громадян країни та повернути владу в конституційне поле”, – йдеться у заяві.

20 грудня представники опозиційної у Молдавії Партії соціалістів (ПСРМ) заблокували трибуну міських зборів у Кишиневі на знак протесту проти закриття шести російськомовних телеканалів. У ході мітингу активісти тримали плакати з гаслами проти цензури та диктатури.

Поділитись