У Молдові прокоментував ситуацію із боргом “Газпрому”

У Молдові прокоментував ситуацію із боргом “Газпрому”

“Молдовагаз” поки не знайшла комерційного рішення, щоб сплатити борг “Газпрому” у розмірі 74,2 мільйона доларів, заявив віце-прем’єр, міністр інфраструктури Молдови Андрій Спину.


Влада Молдови в період з 22 жовтня по 20 листопада ввела режим НП в галузі енергетики, 29 жовтня контракт з “Газпромом” було продовжено на п’ять років за умови оплати 100% отриманого газу. Представник “Газпрому” Сергій Купріянов у понеділок повідомив, що компанія через 48 годин припинить постачання газу до Молдови, якщо не отримає платіж, що припадав на 22 листопада. Глава компанії “Молдовагаз” Вадим Чебан заявив, що звернувся до уряду і попросив позику для оплати газу за контрактом із “Газпромом” у розмірі близько 74 мільйонів доларів.

“На даний момент борг перевищує 74,2 мільйона доларів. Поки що “Молдовагаз” не знайшла комерційного рішення для погашення цього боргу”, – написав Спину на своїй сторінці у Facebook.

Він підкреслив, що борг було створено через те, що в жовтні газ закуповувався за ціною 790 доларів за тисячу кубометрів, хоча в тариф було закладено ціну 148 доларів за тисячу кубометрів. Уряд підтримує контакт із “Молдовагазом”, щоб знайти вихід із цієї ситуації.

Поділитись