У Кремлі заявили про готовність РФ до переговорів у нормандському форматі

У Кремлі заявили про готовність РФ до переговорів у нормандському форматі

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва готова до переговорів у нормандському форматі, але для їхнього продовження потрібно заздалегідь підготувати спільний документ.

«Росія готова до зустрічі міністрів та саміту. Про це говорив [президент Росії Володимир] Путін [канцлеру Німеччини Ангелі] Меркель та [президенту Франції Еммануелю] Макрону. Потрібно просто заздалегідь підготувати документ, який відбиває спільні розуміння. Із цим у наших колег поки що проблема», — цитує Пєскова ЗМІ.

Раніше глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що зустріч глав міністерств іноземних країн “нормандської четвірки” не відбудеться 11 листопада. Він наголосив, що дату зустрічі не визначено, хоча глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан раніше пропонував провести таку зустріч саме 11 листопада.

Крім того, за словами Лаврова, 29 жовтня російська сторона надіслала партнерам за нормандським форматом підсумковий проект можливої ​​зустрічі міністрів. Наступного дня на полях саміту G20 глава МЗС Франції повідомив голову МЗС РФ, що не встиг ознайомитись із документом.

14 жовтня Лавров розповів про перспективи нормандського формату. На думку глави МЗС РФ, вони залежать від виконання Києвом Мінських угод. Також міністр висловив подив у зв’язку з тим, що Захід із напором просуває поновлення нормандського формату, не забезпечуючи виконання попередніх рішень.

Поділитись