У Конгресі почали розслідування виведення військ США з Афганістану

У Конгресі почали розслідування виведення військ США з Афганістану

Голова комітету Палати представників із закордонних справ Майкл Маккол звернувся до Держдепартаменту з вимогою надати законодавцям документи, пов’язані з виведенням військ з Афганістану у 2021 році, повідомляє CNN.


Маккол надав Держдепартаменту можливість відповісти на запит до 26 січня. У разі зволікання Комітет використовуватиме свої повноваження для забезпечення виконання запитів, “у тому числі у примусовому порядку”, зазначив він.

Раніше повідомлялося, що у США розпочалися нові розслідування через виведення Джо Байденом військ з Афганістану. Повідомляється, що Пентагон, Держдепартамент, міністерство внутрішньої безпеки, міністерство охорони здоров’я та соціальних служб та Агентство США з міжнародного розвитку проведуть власні перевірки дій адміністрації президента.

Раніше член палати представників США від республіканської партії Лорен Боберт закликала відправити у відставку президента Сполучених Штатів Джо Байдена через помилки, які той зробив при виведенні американських військ з Афганістану.

Поділитись