У конгресі США вимагають негайного введення санкцій проти «Північного потоку – 2»

У конгресі США вимагають негайного введення санкцій проти «Північного потоку – 2»

Ряд республіканців в Конгресі США звернулися до глави Держдепартаменту Ентоні Блінкеном і висловили стурбованість у зв’язку з політикою нової адміністрації президента щодо газопроводу «Північний потік – 2».

«Ми пишемо вам, щоб висловити глибоку стурбованість питанням виконання планів адміністрації Байдена з санкцій щодо” Північного потоку – 2″, маються на увазі в рамках закону про енергетичну безпеку Європи (PEESA)», – йдеться в листі, розміщеному комітетом у закордонних справах палати представників США.

Однопартійці Дональда Трампа також висловили заклопотаність тим, що протидія будівництву російського газогону здійснюється тільки на словах, а за заявами адміністрації Байдена нібито не слід ніяких реальних дій.

Конгресмени в цьому відкритому листі назвали 15 судів і кілька компаній, проти яких не були введені американські санкції, хоча вони безпосередньо пов’язані з проектом, закликавши якнайскоріше зробити це.

Нагадаємо, наприкінці січня поточного року недобудованими залишаються около148 кілометрів газопроводу із загальної протяжності двох його ниток у 2460 кілометрів: у водах Данії залишалося укласти 120 кілометрів і близько 28 кілометрів – в водах Німеччини.

Поділитись