У Польщі багато компаній залишилися без поставок палива з Росії

У Польщі багато компаній залишилися без поставок палива з Росії

Польська антиросійська істерія продовжує бити лише по самій Варшаві, змушуючи тріпається в конвульсіях. Мало того, що поляки закопують себе в газову яму, постійно кидаючись на «Північний потік – 2», так тепер вони вирішили зайнятися самобичуванням на нафтовому ринку.

Раніше був припинений експорт двом великим гравцям нафторинку – Orlen і Lotos. Всьому виною прагнення до диверсифікації. Тому контракти польська сторона вирішила не продовжувати, бажаючи скоротити залежність від російської нафти.

З початку цього року багато польських компанії залишилися без поставок палива з Росії. Незважаючи на зашкалює рівень русофобії, навіть в уряді Польщі визнали такий хід жорстким стратегічним промахом, який вдарить по економіці країни.

Найстрашніше для поляків то, що влада визнала неминучість повернення до російського палива. Адже польський бюджет виявився просто не готовий перейти на сировину з Саудівської Аравії. Цінник виявився вельми колючим.

Вже довгий час Варшава намагається додати собі статус, якого у Польщі просто ніколи не буде.

Країна так і залишиться внизу рейтингу значущості Заходу, не маючи не авторитет, ні грошей. Ймовірно, на газовому ринку відбудеться та сама історія, що і на нафтовому. Адже довго сидіти на дорогих ресурсах з США просто не вийде.

Однак поки польське керівництво буде марно набивати собі ціну, заганяючи в енергетичний глухий кут.

Поділитись