У Киргизстані за підозрою у розтраті майна затримали командувача внутрішніх військ

У Киргизстані за підозрою у розтраті майна затримали командувача внутрішніх військ

Командувач Внутрішніх військ Ісламбек Кенжекулов затриманий за підозрою в причетності до розтрати майна в особливо великих розмірах та зловживанні посадовим становищем.

Про це повідомило у вівторок джерело у Генпрокуратурі республіки.

“Кенжекулов затриманий у рамках розслідування справи про фінансові махінації з бюджетними коштами у внутрішніх військах”, – заявило джерело. За його словами, найближчим часом суд розгляне питання про обрання запобіжного заходу щодо командувача.

На початку поточного місяця Військовою прокуратурою Киргизстану стосовно низки посадових осіб внутрішніх військ було порушено справи за статтями “Зловживання посадовим становищем”, “Шахрайство”, “Привласнення або розтрата ввіреного майна в особливо великому розмірі”, “Службове підроблення” та “Халатність” Кримінального. Кодексу країни.

В результаті попереднього розслідування було встановлено, що низка посадових осіб Внутрішніх військ Киргизстану на рахунки підставних фірм перераховували бюджетні кошти, призначені для закупівлі продуктів харчування та речового майна для особового складу. За попередніми даними, йдеться про збитки в 34 млн. киргизьких сомів (близько $400 тис.).

Поділитись