У Києві заявили про готовність до запуску «Північного потоку – 2»

У Києві заявили про готовність до запуску «Північного потоку – 2»

Глава правління держкомпанії «Нафтогаз України» Андрій Коболев заявив, що Київ підготувався до запуску «Північного потоку – 2».

При цьому Коболєв визнав, що через запуск газопроводу країна ризикує втратити доходи від транзиту і «компонент безпеки», однак запевнив, що дефіциту газу в країні не буде.

«Ми підготувалися до такого сценарію. Якщо поглянути на цифри цього літа, то завдяки нашим підземних сховищ і за рахунок повної інтеграції в європейську газотранспортну систему ми будемо мати баланс енергоресу і отримувати їх за справедливою ціною», – заявив він виданню «Український тиждень».

За словами Коболева, Україна «відносно захищена» на газовому ринку, а також реекспортує газ з підземних сховищ. Однак на ринку електроенергії країна залежить від імпорту з Білорусі.

Раніше, 26 лютого, німецький політолог Олександр Рар заявив, що Україна робить помилку, намагаючись різними способами вплинути на будівництво газопроводу «Північний потік – 2».

За словами експерта, в Києві провокують конфліктні ситуації з Росією, щоб в союзі з Польщею «на останніх метрах» зупинити «Північний потік – 2». В цей же час Штати дану ситуацію вже не підтримують.

Поділитись