Wintershall Dea заявила про завершення інвестицій в «Північний потік – 2»

Wintershall Dea заявила про завершення інвестицій в «Північний потік – 2»

Німецька компанія Wintershall Dea завершила інвестування в «Північний потік – 2», вклавши в проект 730 мільйонів євро.

Згідно зі звітом компанії за четвертий квартал і минулий рік, подальше фінансування проекту вона не планує.

«Платежі по кредиту для Nord Stream 2 склали € 730 млн і були завершені до перегляду закону США« Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій »(CAATSA). Подальші виплати не плануються», – сказано в документі.

Також в компанії заявили, що розгляд її апеляції на штраф польського регулятора UOKiK за участь в проекті будівництва «Північного потоку – 2» може тривати від трьох до п’яти років.

«Група вважає, що штраф не обґрунтований і польський антимонопольний орган застосовує в даному випадку нетрадиційний підхід, застосовуючи широкі інтерпретації визначень, – йдеться в звіті. – 5 листопада 2020 року дочірня компанія Wintershall Dea – Nederland Transport and Trading B.V. (WDNTT) – оскаржила це рішення в суді. Ми очікуємо, що розгляд апеляції триватиме близько 3-5 років».

7 жовтня польський регулятор звинуватив «Газпром» і європейські компанії в неузгоджену з владою Польщі створення спільного підприємства для реалізації проекту СП-2. Польське антимонопольне відомство зажадало припинення кредитних угод між оператором проекту Nord Stream 2 AG, «Газпромом» і європейськими інвесторами – OMV, Wintershall Dea, Engie, Shell і Uniper. Також європейські компанії оштрафовані на 385 мільйонів злотих (100 мільйонів доларів), а «Газпром» – на 29 мільярдів злотих (7,6 мільярда доларів). При оскарженні рішення польського регулятора не підлягає виконанню до того, як вступить в силу визначення суду.

Поділитись