У Києві затримали трьох чоловіків за розбійний напад на медичний заклад

У Києві затримали трьох чоловіків за розбійний напад на медичний заклад

У Києві затримали трьох чоловіків за розбійний напад на медичний закладю Зловмисникам повідомили про підозру, а суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна,  повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

На спецлінію 102 надійшов виклик від працівниці одного із медичних закладів, який знаходиться на проспекті Перемоги. Жінка повідомила про те, що троє невідомих увірвалися в приміщення та під погрозою ножа відібрали мобільні телефони та гроші. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції.

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Сергій Чернишев, правоохоронці опитали потерпілих і свідків та провели огляд місяця події, що допомогло зібрати важливу інформацію:

«Переглянувши відео з камер спостереження, ми з’ясували, що нападники заклеїли двом працівникам роти та зв’язали руки, після чого помістили їх до підсобних приміщень та почали шукати цінні речі. Зловмисники забрали мобільні телефони та грошові кошти, а також печатки та бланки документів даного закладу, які дозволяють купувати лікарські препарати, що містять наркотик. При цьому одна із працівниць упізнала, що один із нападників є колишнім пацієнтом їх клініки».

Орієнтування відразу передали автопатрулям, які через декілька годин затримали правопорушників. Ними виявилися раніше не судимі місцеві мешканці, 1975, 1978 та 1987 років народження, в яких при поверхневій перевірці поліцейські виявили кухонні ножі та викрадені речі. Чоловіків затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав затриманим запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці проводять перевірку на причетність затриманих до вчинення інших протиправних дій.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

Поділитись