У Києві відкрито меморіальну дошку на честь ветеранів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У Києві відкрито меморіальну дошку на честь ветеранів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У Північному об’єднанні НГУ відкрито меморіальну дошку на честь ветеранів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

За ініціативою командування Північного Київського територіального управління та ветеранів-чорнобильців до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановлено меморіальну дошку на честь загиблих військовослужбовців, які проявили мужність, самовідданість та високий професіоналізм під час виконання завдань з ліквідації техногенної катастрофи всесвітнього масштабу.

Церемонія відкриття проходила на території 27 Печерської бригади, куди були запрошені почесні гості та ветерани-чорнобильці Національної гвардії. Право на відкриття меморіальної дошки було надано безпосередньо учасникам ліквідації наслідків аварії – полковнику у відставці Олексію Проценку та старшому прапорщику у відставці Віктору Баланюку.

«Шановні ветерани, від імені начальника Північного Київського територіального управління та від усього особового складу об’єднання висловлюю вам подяку та шану. 35 років тому ви одними з перших прийняли удар «невидимого» ворога – атомної загрози, що зламала долі й життя тисяч українців. Дякуємо за вашу самовідданість та жертовність! Сподіваюсь, що і теперішнє покоління буде гідне вас та зможе з честю реагувати на виклики сьогодення!», – звернувся до присутніх заступник начальника Північного Київського територіального управління полковник Роман Леонович.

Після урочистого відкриття пам’ятної дошки, ветерани-ліквідатори за свою хоробрість та героїзм отримали почесні нагороди та подяки, а меценат Смоян Оганнес за допомогу у виготовленні та встановленні меморіальної дошки був нагороджений медаллю “За співпрацю”.

«Необхідно сказати, що сто відсотків особового складу ліквідаторів аварії проявили героїзм, мужність та стійкість, за що були відзначені як державними, так і відомчими нагородами. Відкриття цієї Меморіальної дошки є свідченням поваги й шани до воїнів-ліквідаторів, які героїчно боролися з наслідками техногенної катастрофи та віддали найцінніше – своє життя, виконуючи військовий обов’язок», – наголосив учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, генерал-лейтенант у відставці Володимир Борисенко.

Поділитись