У Києві назвали «найпростіший сценарій» порятунку української ГТС

У Києві назвали «найпростіший сценарій» порятунку української ГТС

Депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Юрій Камельчук назвав «найпростіший сценарій» порятунку української газотранспортної системи (ГТС) в ефірі телеканалу.

За його словами, в умовах добудови трубопроводу «Північний потік-2» Україна для забезпечення стабільного функціонування своєї газотранспортної системи необхідно стати «газовим хабом» Європи. Він додав, що українська ГТС перестане функціонувати, якщо там не буде достатньої кількості газу.

«Один з найпростіших сценаріїв того, що ми можемо зробити, – це стати газовим хабом для Європи, використовуючи інші газопроводи. Наприклад, турецька, [поставляючи] газ, наприклад, з Ірану або Азербайджану, або навіть доставляючи СПГ кораблями, наприклад, з Катару», – заявив політик.

Раніше глава комітету Держдуми з енергетики Павло Завальний назвав умову діалогу з Україною про транзит. За його словами, Росія завжди була зацікавлена ​​в транзиті газу через Україну. Він зазначив, що ці переговори повинні йти на рівних, а не з позиції сили чи через шантаж, до якого вдається українське керівництво.

Поділитись