У Греції набули чинності нові обмеження для туристів

У Греції набули чинності нові обмеження для туристів

Негативний тест на коронавірус з 19 грудня став основним для туристів, що прибувають до Греції.

Наразі мандрівники, незалежно від вакцинації, повинні мати ПЛР-тест, зроблений не раніше ніж за 72 години до поїздки, або експрес-тест, зроблений за 24 години до поїздки.

Агентство зазначає, що обмеження діятимуть до 10 січня. Цей захід вжито для всіх, крім дітей віком до п’яти років. Також обмеження не стосується мандрівників, які пробули за кордоном менше ніж 48 годин.

Влада Греції ухвалила це рішення через штам «омікрон» на період різдвяних свят.

Мутація «омікрон» змусила нашу країну вжити екстрених заходів для відвідувачів з-за кордону. Такі заходи необхідні, щоб максимально уповільнити широке поширення пандемії та виграти час для збільшення охоплення вакцинацією бустерною дозою, — наголосив офіційний представник уряду Іоанніс Іконому.

Раніше стало відомо, що Нідерланди через поширення нового штаму коронавірусу “омікрон” оголосили локдаун з 19 грудня до 14 січня. Заявив про це виконувач обов’язків прем’єр-міністра країни Марк Рютте, який зізнався, що влада такого не очікувала. За його словами, у зазначений період буде закрито всі бари, ресторани, магазини, крім тих, що продають товари першої необхідності.

Поділитись