У Греції анонсували початок курортного сезону

У Греції анонсували початок курортного сезону

Туристичний сезон на курортах Греції в умовах пандемії коронавірусу і введених на її тлі обмежень почнеться з квітня 2022 року.

Такі дані анонсував міністр туризму країни Василіс Кікіліас.

«Ми прагнемо до якості в туризмі, але ми також зацікавлені в розширенні сезону. Ми повинні бути готові з кінця березня і в будь-якому випадку почнемо з 1 квітня», – сказав глава відомства і наголосив, що стратегія уряду – продовжити туристичний сезон.

За словами керуючого директора TEZ Tour Греція Дімітріса Харітідіс, для відновлення допандемійного турпотоку на даному напрямку необхідно зняття діючих коронавірусних обмежень по кількості рейсів і дозвіл на виставлення чартерних програм авіаперевізниками.

За даними туроператорів, раннє бронювання грецьких курортів зі знижками до 30 відсотків уже відкрито. Так, вартість тижневого туру на Крит, Родос, Корфу і Пелопоннес з проживанням в готелі категорії три зірки і сніданками обійдеться одному туристу приблизно в 35 тисяч рублів.

З 9 жовтня уряд Греції скасував ковідні обмеження в «червоних» регіонах для вакцинованих жителів і іноземних мандрівників, в тому числі для росіян. Так, нові правила будуть введені у всіх закладах країни, що працюють за принципом COVID-free. Таким чином, обмеження на музику, розваги та дозволену кількість відвідувачів знімаються.

Поділитись