У генштабі Канади відповіли на запитання щодо присутності військових в Україні

У генштабі Канади відповіли на запитання щодо присутності військових в Україні

Глава генштабу Канади Уейн Ейр не став коментувати повідомлення про те, чи беруть участь в Україні канадські військові.

У такий спосіб він відповів на запитання CBC. У розмові з телеканалом він заявив, що генеральний штаб ніколи не скаже «про негласні чи делікатні спеціальні операції». Ейр пояснив, що не збирається «підтверджувати чи заперечувати» повідомлення про війська країни в Україні.

“Якби це було правдою, це поставило б наші війська під загрозу”, – зауважив він. На закінчення глава генштабу сказав, що ніхто не хоче наражати на небезпеку канадських військових.

Раніше міністр оборони Аніта Ананд розповіла, що Канада з 2015 року навчала понад 33 тисячі українських військових за програмою UNIFIER. Місію продовжили до березня 2025 року. Також країна незабаром відправить до Великобританії 225 фахівців для підготовки військових України за програмою, яка зосереджена на навичках, необхідних для бойових дій на передовій.

У травні прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що країна надасть додаткову військову допомогу Україні у розмірі 38,7 мільйонів доларів. До пакету допомоги включили артилерію, боєприпаси та легкі броньовані машини цивільного призначення.

Поділитись