У Франції після застосування вакцини AstraZeneca виявили ще чотири смерті

У Франції після застосування вакцини AstraZeneca виявили ще чотири смерті

Застосування вакцини AstraZeneca призвело у Франції до дев’яти нових випадків атипового тромбозу і чотирьом смертям.

Про це повідомило в ніч на суботу французькі Національні агентство безпеки медикаментів і товарів медичного призначення (ANSM). У заяві наголошується, що з початку використання в країні цієї вакцини загальне число випадків тромбозу досягло 23, а померло після щеплення вісім чоловік.

У попередньому комюніке ANSM повідомлялося про 12 випадків тромбозу і чотирьох летальні випадки. Всього у Франції за даними на 8 квітня було зроблене 2 725 тис. щеплень із застосуванням вакцини AstraZeneca. Як уточнило медичне агентство, з усіх випадків негативних наслідків “в 21 випадку виник тромбоз мозкових вен і / або тромбоз шлунка”. Відзначено також два випадки дисемінований внутрішньосудинної коагуляції.

Медики відзначають, що категорія постраждалих людей значно відрізняється від попередніх випадків. Це люди більш старшого віку – чотири жінки і п’ять чоловіків, середній вік яких становить 62 роки.
Також французькі експерти мають намір звернути особливу увагу на можливий зв’язок щеплень з випадками лицьового паралічу. З 15 випадків два можуть бути пов’язані з щепленнями. Під контролем лікарів перебувають і 15 випадків неврологічних порушень, зазначених за період вакцинації. У їх числі – п’ять випадків гострого плекситу, три з яких сталися недавно.

Французьке агентство повідомило, що повідомить про те, що сталося Європейське агентство лікарських засобів.

Поділитись