У Держдумі РФ відреагували на заклик Литви висилати російських послів

У Держдумі РФ відреагували на заклик Литви висилати російських послів

Заклик Литви висилати російських послів із країн Європи є результатом русофобської політики, яка на сьогоднішній день зашкалює у прибалтійських країнах.

Так на заяву МЗС країни відреагував перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Чепа.

Раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав країни Європи вислати представників Росії, як це вже раніше зробили країни Балтії. Свою думку він пояснив тим, що російські диппредставництва перестали бути дипломатичним інститутом та перетворилися на «інститут пропаганди».

«Та маячня, яку ніс президент [Литви Гітанас Науседа], і те, що її підтримує міністерство закордонних справ — про це залишається лише шкодувати. Вони обрали свій шлях, вони довго потім про це шкодуватимуть. Але страждатиме від цього литовський народ», — сказав парламентар.

Взаємне висилання послів, за словами депутата, ускладнюватиме підтримку росіян, які проживають в республіці, що погано.

Раніше президент Литви Гітанас Науседа закликав країни Заходу поставити Україні далекобійні ракети та винищувачі. “Ці червоні лінії необхідно переступити”, – заявив він.

Уряди Латвії, Литви та Естонії вирішили вислати частину співробітників російських диппредставництв. У відповідь Росія закрила консульства Литви, Латвії та Естонії у Санкт-Петербурзі та Пскові.

Поділитись