У Данії вирішили найняти спеціалістів із боротьби з корупцією в Україні

У Данії вирішили найняти спеціалістів із боротьби з корупцією в Україні

У МЗС Данії вирішили допомогти Україні у справі боротьби з корупцією, найнявши спеціалістів у сфері інформаційних технологій.

Зовнішньополітичне відомство опублікувало тендер на цей вид послуг. Зокрема, перед підрядниками стоїть завдання щодо удосконалення сховища даних для Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Данське МЗС реалізує Ініціативу ЄС щодо боротьби з корупцією в Україні (EUACI).

Підтримка зусиль із запобігання корупції в Україні є одним із першочергових завдань для ЄС та Данії, сприяючи зміцненню демократії, а також майбутньому економічному зростанню та торгівлі, — йдеться в описі тендеру.

У рамках реалізації тендеру відомство планує найняти спеціалістів для подальшого розвитку сховищ даних для НАБУ. За допомогою цього інструменту буде автоматизовано процеси отримання, систематизації та аналізу інформації, що отримується від держорганів України.

На реалізацію проекту планується виділити суму у розмірі 1,9 млн. данських крон (€257 тисяч).

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) порушила за півтора роки 1294 кримінальні справи про корупцію за такими статтями, як отримання неправомірної вигоди, зловживання владою, а також присвоєння та розтрата майна. Підозрюваними у цих справах проходять 336 людей, 39 уже засуджено. Понад 614 працівників податкових та митних органів, Національної поліції та Національної гвардії отримали підозри у причетності до корупційних злочинів.

Поділитись