У Британії заявили про ризик війни з Росією

У Британії заявили про ризик війни з Росією

Начальник штабу оборони Британії генерал Нік Картер заявив, що відносини Росії та Заходу зараз гірші, ніж за часів холодної війни.

Відкритий конфлікт може початися через будь-яку випадковість. Слова воєначальника повідомляє Daily Express.

«Ми живемо в набагато більш конкурентному світі, ніж 10 чи 15 років тому. І я думаю, що характер суперництва між державами та великими державами веде до посилення напруженості», – сказав військовий.

За його словами, не можна допустити, щоб «войовничий характер деяких наших політиків» призвів до прорахунків та ескалації конфлікту.

«Більше немає багатьох традиційних дипломатичних інструментів та механізмів, з якими ми виросли під час холодної війни. Це створює більший ризик. Раніше світ був біполярним – існували два блоки, Радянський Союз та Захід. Зараз настала ера багатополярності», – попередив генерал.

Заява Ніка Картера відбулася після гуманітарної кризи на кордоні Польщі та Білорусі. Тисячі мігрантів із дітьми зараз перебувають на нейтральній смузі. Вони намагаються потрапити до розвинених європейських країн через Польщу чи Литву.

Європейський Союз звинуватив Мінськ у організації «гібридної атаки» з метою дестабілізації ЄС. Деякі політики Заходу звинуватили в кризі, що склалася, і Росію. У Москві в свою чергу заявили, що опоненти прагнуть перекласти відповідальність: світова криза з мігрантами почалася після інтервенцій США та НАТО до Лівії, Іраку, Сирії та Афганістану.

Напередодні російські та білоруські десантники поблизу польського кордону і розпочали навчання.

Поділитись