У Білорусі заявили про рух натовпу біженців до польського кордону

У Білорусі заявили про рух натовпу біженців до польського кордону

Державний прикордонний комітет Білорусі заявив, що до польського кордону прямує велика група мігрантів.

“Наразі численна група біженців з речами рухається вздовж траси до кордону з Польщею”, – йдеться у повідомленні відомства у Telegram-каналі.

Там нагадали, що польська прикордонна варта не раз рапортувала про те, як “тисячами витісняє мігрантів”.
“На подібний крок розпачу біженців спонукало байдужість і нелюдське ставлення польської влади”, – наголосили у Держприкордонкомітеті.

Крім того, в соцмережах та месенджерах публікуються відеозаписи, на яких сотні людей з дітьми та багажем йдуть трасою у Гродненській області. Автори відео стверджують, що це біженці, які прямують до пункту пропуску “Брузгі”.

Офіційний представник Держприкордонкомітету Антон Бичковський розповів, що йдеться про близько тисячі людей. За його словами, прикордонники несуть службу у посиленому варіанті та роблять все, щоб забезпечити безпеку та безперебійну роботу пункту пропуску. У міліції Гродненської області зазначили, що стежать за ситуацією та дотриманням порядку.

Останнім часом Литва, Латвія та Польща заявляють, що затримують на кордоні з Білорусією дедалі більше мігрантів і звинувачують Мінськ у створенні міграційної кризи. Білоруська влада, у свою чергу, стверджує, що суміжні країни насильно видворяють нелегалів, причому багатьох із тілесними ушкодженнями.

Президент Олександр Лукашенко, зі свого боку, заявляв, що Білорусь більше не може стримувати потік людей, оскільки через санкції Заходу вона не має на це “ні грошей, ні сил”.

Поділитись