Туреччина розглядає можливість бартерної торгівлі з Росією

Туреччина розглядає можливість бартерної торгівлі з Росією

Туреччина розглядає можливість бартерної торгівлі з РФ у разі закриття платіжних систем та санкційного тиску, пише в суботу газета Aydınlılk із посиланням на Асамблею експортерів.


Турецький президент Тайіп Ердоган раніше заявив, що може ухвалити рішення щодо подальшого використання російської карти “Мир” у Туреччині. Раніше газета Yeni Şafak написала, що США загрожують турецьким банкам санкціями за використання російської платіжної системи.

Як пише видання, президент Асамблеї експортерів Туреччини на питання журналістів про торгові операції з РФ дав зрозуміти, що навіть якщо санкції буде продовжено, проблем у торгівлі між двома країнами не буде – на порядку денному стоїть питання про продовження торгівлі навіть за бартером.

“Якщо платіжні системи будуть абсолютно закриті, то може з’явитися можливість бартерного обміну турецьких товарів в обмін на енергію, що закуповується в Росії”, – пише видання.

Турецькі “Ішбанк” та “Денізбанк” повідомили, що припинили обслуговування російських карток “Мир”. Там зазначили, що рішення ухвалене у зв’язку із санкціями США та Великобританії проти РФ. Прийом та обслуговування карток платіжної системи “Мир” у зарубіжних банках, зокрема, у турецьких, залежатиме від позиції самих кредитних організацій.

Поділитись