Церемонія на День прапора, герба та гімну в Білорусі відбулася без Лукашенка

Церемонія на День прапора, герба та гімну в Білорусі відбулася без Лукашенка

Сьогодні, 14 травня влада РБ відзначає День Державних прапора, герба та гімну. У Мінську відбувся урочистий ритуал вшанування державних символів, але Олександр Лукашенко знову не з’явився на публіці.

Для Лукашенка поява на цій церемонії була важливою, адже він не з’являється на публічному просторі вже п’ятий день. На його офіційному сайті з’явилося вітання із цим святом, але саме воно на церемонії не з’явилося. На ній виступив прем’єр-міністр Роман Головченко та зачитав звернення від Лукашенка.

Про стан білоруського політика чи навіть про місце, де він зараз перебуває, нічого не відомо. З моменту урочистих заходів на 9 травня у Москві та Мінську Лукашенко не з’являвся у публічному полі, жодних заходів з його особистою участю не проводилося (що, як ми з’ясували, дуже дивно). При цьому прес-служба Лукашенка та чиновники мовчать.

Відомо лише, що вчора ввечері, 13 травня, кортеж у супроводі «Стріли» приїхав на територію Республіканського клінічного медичного центру Управління справами президента, писало «Єврорадіо» з посиланням на читачів.

За інформацією видання, під’їзди до лікарні було перекрито, а вздовж доріг, які ведуть до неї, виставили силовиків. Він пробув там дві години. Кортеж залишив територію Республіканського клінічного медичного центру близько 21.00.

День Державних прапора, герба та гімну відзначається цього року вперше. Зміни до указу «Про державні свята, святкові дні та пам’ятні дати в Республіці Білорусь» Лукашенко вніс у квітні 2023 року. До цього існував День Державного герба та Державного прапора. Як повідомляла його прес-служба, «нова назва покликана віддати шану всім трьом державним символам країни». Це ще більше наголошує на важливості для цієї події особисто для Лукашенка.

Поділитись