Трамп розповів про перешкоду на шляху налагодження відносин між США та Росією

Трамп розповів про перешкоду на шляху налагодження відносин між США та Росією

Колишній президент США Дональд Трамп розповів про те, що наклепницька кампанія, яка тривала більшу частину його правління, завадила Вашингтону та Москві налагодити стосунки.

Про це повідомляє ЗМІ із посиланням на інтерв’ю екс-глави держави телеканалу Fox.

За його словами, на те, щоб спростувати звинувачення внутрішньополітичних противників у змові з Москвою, яка нібито мала місце під час виборчої кампанії 2016 року, пішло два з половиною роки. Трамп наголосив, що з цієї причини було складно взаємодіяти з певними країнами, зокрема з Росією. Екс-глава держави також зазначив, що США та Росія могли б зробити «деякі великі речі», які були б «дуже хорошими» для обох країн. «Але ти не міг цього зробити, тому що про тебе сказали б: “О, він любить Росію”. Ці люди хворі», – резюмував Трамп.

Раніше колишній президент США заявив, що його адміністрації вдалося налагодити добрі стосунки з керівництвом Росії та Китаю, які за нього не загрожували Вашингтону. «Якщо подивитися на Росію, то вона не була загрозою. Ми непогано ладнали з Росією. Я накладав на Росію санкції, як ніхто до мене, я поклав край трубопроводу», — сказав Трамп. За його словами, під час правління він також казав Україні, що не збирається за неї битися, Київ сам повинен за себе воювати. Також Трамп згадав, що за нього не було польотів бомбардувальників над Тайванем.

Поділитись