Трамп обдзвонює республіканців у пошуках їхньої підтримки — CNN

Трамп обдзвонює республіканців у пошуках їхньої підтримки — CNN

Екс-президент США Дональд Трамп почав активно обдзвонювати республіканців-конгресменів, розраховуючи заручитися їхньою підтримкою після висунутих проти нього звинувачень.

Про це пише CNN. Так, Трамп поспілкувався з республіканськими лідерами палати представників та з конгресменами, які засідають у комітетах, які намагаються розслідувати діяльність прокуратури Манхеттена, яка розпочала справу проти екс-президента.

У телефонних розмовах Трамп заявив союзникам, що планує боротися зі звинуваченнями, і продовжувати протестувати проти обвинувального ув’язнення. Деякі республіканці відразу висловили свою підтримку Трампу в соцмережах. Крім того, вони також поспішили розкритикувати окружного прокурора Манхеттена.

Спікер палати представників Кевін Маккарті написав, що «американський народ не зазнає цієї несправедливості», розкритикувавши окружного прокурора. Він наголосив, що Елвін Брегг зловживає владою, за що палата представників має намір притягнути його до відповідальності.

Республіканець Стів Скаліз назвав звинувачення «обурливими». На його думку, цей обвинувальний висновок «один із найяскравіших прикладів того, як екстремістськи налаштовані демократи використовують уряд як зброю для нападу на своїх політичних опонентів».

Нагадаємо, сьогодні Велике журі у Нью-Йорку проголосувало за висунення звинувачень Дональду Трампу. Його звинувачують у підробці фінансових документів компанії Trump Organization. Обвинувальний висновок буде оприлюднено найближчими днями. Він став першим президентом країни, якому буде пред’явлено звинувачення у скоєнні кримінального правопорушення.

Поділитись