Слухання проти Трампа перенесли через загрозу вибуху

Слухання проти Трампа перенесли через загрозу вибуху

Повідомлення про загрозу вибуху надійшло до суду Нью-Йорка, де відбувалося слухання у справі екс-президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє Bloomberg.

“Повідомлення про загрозу вибуху надійшло саме в той момент, коли суддя в Нижньому Манхеттені збирався розпочати слухання за позовом генерального прокурора Нью-Йорка Летиції Джеймс проти Дональда Трампа на $250 млн”, – повідомляє агентство.

Зазначається, що будівля суду була тимчасово закрита, у ній провели обшук.

Як заявила представник суду Люціан Чалфен, загрозу визнано необґрунтованою.

У вересні минулого року генеральний прокурор Нью-Йорка передала до суду позов проти Трампа та його трьох дітей, звинувативши їх у комерційному шахрайстві.

Джеймс заявила, що Трамп “хибно роздмухав свій статки на мільярди доларів” і разом з колишніми керівниками Trump Organization Алленом Вайссельбергом і Джеффрі МакКонні “маніпулював вартістю активів, щоб спонукати банки видавати кредити Trump Organization на більш вигідних умовах”.

Офіс генерального прокурора вимагає призначити грошовий штраф у розмірі $250 млн, а також назавжди заборонити Трампу та його дітям Дональду Трампу молодшому, Іванку Трамп та Еріку Трампу обіймати позицію директора чи інші керівні посади в будь-якій корпорації, зареєстрованій чи ліцензованій у штаті.

Також наглядове відомство просить заборонити колишньому голові Білого дому та Trump Organization брати участь у придбанні нерухомості у Нью-Йорку або подавати заявки на позики у будь-яких фінансових установах штату на п’ять років.

Поділитись