Трамп пов’язав розмір допомоги Києву із підсумками своєї зустрічі з Путіним

Трамп пов’язав розмір допомоги Києву із підсумками своєї зустрічі з Путіним

Екс-президент США Дональд Трамп заявив, що обсяги допомоги Києву у разі перемоги на виборах 2024 року залежали б від його зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним.

Про це він розповів провідному Fox News Такер Карлсон. Трамп заявив, що протистояння Росії в Україні не є для США «життєво важливим національним стратегічним інтересом».

«Але [воно є таким] для Європи, яка має платити набагато більше, ніж ми, чи стільки ж», – сказав екс-президент, розмірковуючи про фінансову допомогу Україні.

На питання про те, яким є ліміт фінансування, яке Трамп був би готовий надати Україні, він зазначив, що це «сильно залежатиме» від результатів його зустрічі з Путіним.

«Європа має заплатити», – наголосив Трамп.

Він зазначив, що мета США в Україні полягає в тому, щоб допомогти Європі та убезпечити її, але «Європа не допомагає собі».

Трамп назвав «дуже несправедливим», що США переважно доводиться «платити за рахунками», доки ЄС «використовує» американців.

Раніше Трамп заявив, що «дозволив би» Росії отримати частину української території, щоб запобігти конфлікту. За словами Трампа, він міг би домовитися з російською владою – «у гіршому випадку про те, щоб певні райони, які, чесно кажучи, є російськомовними, перейшли під їхній контроль».

Поділитись