Токіо вдалося заощадити на Олімпіаді без глядачів майже 1,3 мільярда доларів

Токіо вдалося заощадити на Олімпіаді без глядачів майже 1,3 мільярда доларів

Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо дозволили скоротити бюджет спортивного заходу більш ніж на 150 млрд ієн ($1,3 млрд) через відсутність глядачів, пише 3 грудня газета Yomiuri.

В оргкомітеті Олімпіади розповіли, що через відсутність уболівальників вдалося знизити витрати на персонал, огляд відвідувачів, вимірювання температури, обладнання проти спеки та низку інших статей витрат. Так компенсувалися втрати від продажу квитків.

«Витрати на Олімпіаду, розраховані у 2019 році, оцінювалися в 1,35 трлн ієн ($11,9 млрд). Але змагання відкладалися на рік через коронавірус. Через спеціальні антиковідні заходи бюджет збільшився до 1,64 трлн ієн ($14,4 млрд)», — пише видання.

Однією із статей доходу стали близько 10 млн квитків, проданих усередині країни та за кордоном. Це принесло майже 90 млрд ієн ($795 млн), доки пандемія не змусила зупинити продажі. Оскільки більшість змагань проходили без глядачів, гроші за квитки повернули покупцям.

Проте загалом виявилося, що додаткових державних чи муніципальних витрат не потрібно. Навпаки, бюджет міста та уряду вдалося поповнити за підсумками Ігор.

XXXII Олімпійські ігри у Токіо проходили з 23 липня по 8 серпня. У змаганнях взяли участь понад 11 тис. спортсменів із 206 країн, було розіграно 339 комплектів нагород у 41 виді спорту.

З 24 серпня по 5 вересня 2021 року Токіо приймав XVI Паралімпійські літні ігри. Вони брали участь понад 200 російських спортсменів. Вони виступили у 19 видах спорту з 22 (у 309 видах програми із 539).

Поділитись