В італійському Неаполі увічнили колишнього футболіста збірної Аргентини Дієго Марадону

В італійському Неаполі увічнили колишнього футболіста збірної Аргентини Дієго Марадону

В італійському Неаполі увічнили колишнього футболіста збірної Аргентини Дієго Марадону – пам’ятник спортсмену з’явився перед місцевим стадіоном, повідомляє портал Napoli Today.


Монумент був створений скульптором Доменіко Сепе. Бронзова статуя являє собою Марадону, що біжить з м’ячем в момент гри. Футболіст виступав за місцевий клуб “Наполі” у 1980-х роках. Встановлення монумента відбулося в першу річницю смерті Марадони. Остаточне місце, де стоятиме пам’ятник, визначать згодом.

У церемонії відкриття монумента взяв участь син футболіста Дієго Армандо Марадона-молодший. Захід відвідали члени команди “Наполі” Бруно Джордано, Алессандро Реніка, Джузеппе Брусколотті, а також колишній президент клубу Коррадо Ферлайно та нинішній Ауреліо Де Лаурентіс.

Марадона помер 25 листопада 2020 року у віці 60 років. Причиною смерті став гострий набряк легень, спричинений серцевою недостатністю. Правоохоронні органи запідозрили в недбалості особистого лікаря спортсмена і медсестру, яка чергувала в його будинку. У підсумку в травні 2021 року сімом медикам звинуватили в ненавмисному вбивстві зірки.

Марадона відомий виступами за «Барселону», «Наполі» та «Ньюеллс Олд Бойз». У складі збірної Аргентини він став чемпіоном світу 1986 року. Марадона вважається одним із найбільших гравців в історії футболу.

Поділитись