Тисячі добровольців з Росії їдуть воювати за Вірменію в Нагірний Карабах

Тисячі добровольців з Росії їдуть воювати за Вірменію в Нагірний Карабах

Понад 20 тисяч добровольців з Росії мають намір приєднатися до бойових дій в Нагірному Карабаху на стороні Вірменії.

Про це президент Союзу вірмен Росії Ара Абрамян повідомив «Підйому». Вчора влада Азербайджану і Вірменії звинуватили один одного в обстрілах своїх позицій в прикордонних районах, повідомили про відповідні обстріли, ввели військовий стан і оголосили часткову мобілізацію.

«Це широкомасштабна спланована акція Азербайджану і Туреччини. Це якийсь садизм, бандитизм, тероризм! » – прокоментував Абрамян.

Він звинуватив азербайджанські і турецькі влади в намірі вирішити вірменське питання шляхом вбивства всіх вірмен і використанні з цією метою навіть пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, так як в даний час відправлення гуманітарної допомоги неможлива через обмеження міжнародного авіасполучення.

Також Абрамян повідомив, що з учорашнього дня 20 тисяч російських вірмен висловили готовність взяти участь в загострився конфлікт в якості добровольців. Зараз Союз вірмен Росії шукає спосіб відправити їх туди.

«Ще близько тисячі чоловік росіян заявили, що готові піти добровольцями на захист Карабаху, але ми сказали: “Спасибі”, – додав він.

Поділитись