Єреван показав кадри знищення азербайджанської військової колони. Відео

Єреван показав кадри знищення азербайджанської військової колони. Відео

Міністерство оборони Вірменії опублікувало відео обстрілу колони азербайджанської військової техніки під час боїв в Нагірному Карабасі.

Раніше Єреван заявив, що Баку втратив близько тридцяти танків і одиниць бронетехніки, також повідомлялося про захоплення 11 примірників силами Армії оборони Карабаху, фотографію одного з яких розмістила в своєму Facebook прес-секретар вірменського оборонного відомства Шушан Степанян.

В Азербайджані ці повідомлення поки не прокоментували.

Posted by Razm.Info on Sunday, 27 September 2020

У першій частині ролика видно удари по окремим бронемашинам. У другій частині показана опинилася під обстрілом колона військової техніки на вузькій гірській дорозі. Машини на початку і кінці колони горять, бронетехніка в центрі виявилася заблокована між ними. Велика частина з потрапила на кадри техніки вже також піддалася обстрілу, дві машини намагаються зіштовхнути знерухомлені екіпажі в сторону і виїхати.

У Баку і Єревані звинувачують в обстрілі один одного. У Міноборони Вірменії заявляють, що Карабах “зазнав повітряних і ракетних атак” з боку Азербайджану. Баку стверджує, що вогонь відкрили вірменські сили, а азербайджанські війська почали контрнаступальну операцію.

Конфлікт в Карабасі почався в лютому 1988 року, коли Нагірно-Карабахська автономна область оголосила про вихід зі складу радянського Азербайджану. В ході збройного протистояння в 1992-1994 роках Баку втратив контроль над Нагірним Карабахом і сімома прилеглими до нього районами.

З 1992 року ведуться переговори щодо мирного врегулювання конфлікту в рамках Мінської групи ОБСЄ на чолі з трьома співголовами – Росією, США і Францією.

Поділитись