Азербайджан оголосив про контрнаступальну операцію в Карабасі

Азербайджан оголосив про контрнаступальну операцію в Карабасі

Міноборони Азербайджану оголосило про повномасштабну контрнаступальну військової операції в Нагірному Карабасі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

«З метою припинення бойової активності збройних сил Вірменії та забезпечення безпеки мирного населення командування Азербайджанської Армії прийняло рішення почати контрнастульну операцію наших військ по всьому фронту», – уточнюється в заяві.

За інформацією відомства, були знищені 12 одиниць зенітно-ракетних комплексів «OSA» підрозділів протиповітряної оборони (ППО) Вірменії. Уточнюється, що особовий склад і танкові підрозділи, а також безпілотники виявили «велику кількість живої сили, військові об’єкти і бойову техніку збройних сил Вірменії» і знищують їх.

Відомство також підтвердило, що бойовий вертоліт ВПС Азербайджану був збитий в Тертерському напрямку, всі члени екіпажу живі.

Раніше прес-секретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян повідомила, що вірменські сили збили в Нагірному Карабасі два вертольоти і три безпілотні літальні апарати ВС Азербайджану.

Раніше в неділю, 27 вересня, Міноборони Азербайджану повідомило, що ВС Вірменії обстріляли населені пункти на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі, є загиблі серед цивільних.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що бойові літаки ВПС Азербайджану почали атаку в напрямку Карабаху.

Поділитись