The New York Times: ліквідовано одного з ватажків «Аль-Каїди»

The New York Times: ліквідовано одного з ватажків «Аль-Каїди»

В Ірані три місяці тому був ліквідований один з ватажків угруповання «Аль-Каїда» Абдулла Ахмед Абдулла. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела в американських спецслужбах.


Як стало відомо виданню, Абдулла на прізвисько Абу Мухаммед аль-Масрі був застрелений в Тегерані 7 серпня оперативниками ізраїльських спецслужб, що діють від імені США. Також була убита і його дочка Міріам – вдова сина засновника «Аль-Каїди» Усами бен Ладена Хамзи.

Джерела видання стверджують, що Абдулла знаходився в Ірані з 2003 року і проживав в столиці цієї країни з 2015 року. У США він підозрювався в організації терактів в американських посольствах в Кенії і Танзанії. ФБР включило його до списку найбільш небезпечних терористів, оголошених в розшук. За інформацію про нього було призначено винагороду в розмірі 10 мільйонів доларів.

У жовтні Сили безпеки Афганістану ліквідували одного з ватажків «Аль-Каїди» Абу Мухсіна аль-Масрі, фігурує в списку найбільш розшукуваних терористів ФБР. США. Вашингтон вважає, що він надавав матеріальну підтримку іноземної терористичної організації. Його звинувачували в змові з метою вбивства американських громадян. У червні було ліквідовано лідер «Аль-Каїди» в Північній Африці Абдельмалек Друкдаль. У лютому військові США вбили ватажка терористичного угруповання в Ємені Касима ар-Раймі.

Поділитись